Pyhä Koraani

Suurat

72.

Jinnien Suura

 

(Suurat Al-Jinn)

 

Allahin, rajattoman myötätuntoisen, aina armollisen nimeen

72:1 Sano: ”Minulle on ilmoitettu, että joukko jinnejä kuunteli tarkkaavaisesti (kun resitoin Koraania. Kansansa pariin palattuaan) he sanoivat: ’Olemme saaneet kuulla ihmeellistä Koraania!
 
72:2 Se näyttää tien johdatukseen. Me uskomme siihen, emmekä milloinkaan aseta ketään Herramme rinnalle.
 
72:3 Korkea on Herramme kunnia, eikä Hän ole ottanut itselleen puolisoa eikä lasta,
 
72:4 ja vain tyhmin meistä on sanonut Allahista asioita, jotka ovat kaukana totuudesta ja ymmärryksen rajoista;
72:5 me luulimme, että ihmiset ja jinnit eivät milloinkaan valehtelisi Allahista.
 
72:6 Jotkut ihmiset ovat hakeneet turvaa jinneiltä, mutta he vain kasvattivat noiden jinnien uppiniskaisuutta.
 
72:7 (Jinnit,) nuo ihmiset alkoivat kuvitella niin kuin tekin, ettei Allah herätä ketään (henkiin kuoleman jälkeen).
 
72:8 Me kosketimme taivaita ja huomasimme niiden olevan täynnä tiukkoja vahdinpitäjiä ja tähtiä, jotka hohtavat ja polttavat (kuin kekäleet).
 
72:9 (Aiemmin) me tapasimme istua tietyillä paikoilla (kuuntelemassa uutisia taivaasta), mutta jos joku yrittää nyt kuunnella, hän saa havaita tulenlieskan (odottavan) itseään väijyksissä.
72:10 Emme me tiedä, aiotaanko (meille rajoituksia asettamalla) jotain pahaa niille, jotka ovat maan päällä, vai tahtooko heidän Herransa heille hyvää.
 
72:11 Joukossamme on hurskaita ja jotkut meistä ovat (pahoja) toisin kuin he. Me (kuljemme) eri teitä.
 
72:12 Me tiedämme varmasti, että emme voi milloinkaan tehdä Allahin suunnitelmia tyhjiksi maan päällä (asuessamme) emmekä me voi Häntä estää (maan päältä) pakenemalla.
 
72:13 Kun me kuulimme johdatuksen (Kirjaa), me uskoimme siihen. Sen, joka uskoo Herraansa, ei tarvitse pelätä häviötä eikä vääryyttä.
 
72:14 (Jotkut) meistä tottelevat ja (jotkut) meistä ovat tottelemattomia. Ne, jotka tottelevat, tavoittelevat hyvää.
72:15 Väärintekijät taas ovat Helvetin polttoainetta.’”
 
72:16 (Minulle on myös ilmoitettu,) että jos he olisivat pysyneet vakaina polulla (eli totuuden tiellä tai Allahin muistamisen polulla), olisimme Me suoneet heille runsaasti vettä
 
72:17 koetellaksemme heitä tällä (siunauksella). Sen, joka kääntyy pois muistamasta Herraansa, Hän antaa käydä sietämättömän ankaraan piinaan.
 
72:18 Paikat, joissa kumarrutaan maahan asti, on (varattu yksin) Allahille. Älä siis palvo ketään Allahin lisäksi.
 
72:19 Kun Hänen palvelijansa (Muhammad, siunaus ja rauha hänelle) nousi seisomaan Häntä palvoakseen, he tungeksivat hänen ympärilleen (kuullakseen, mitä hän resitoi).
72:20 Sano: ”Minä palvon vain Herraani, enkä aseta ketään Hänen rinnalleen.”
 
72:21 Sano: ”Ei minulla ole valtaa teitä vahingoittaa (eli tehdä teistä uskottomia) eikä tehdä teille hyvää (eli saada teitä uskomaan. Todellinen valta on Allahilla, minä taas olen välittäjä ja keinot).”
 
72:22 Sano: ”Ei kukaan kykene turvaamaan minua rangaistukselta Allahin (määräystä vastaan), enkä minä löydä koskaan muuta turvaa kuin Hänet.
 
72:23 Mutta (velvollisuutenani on) välittää Allahilta Hänen määräyksensä ja viestinsä. Sitä, joka ei tottele Allahia ja Hänen Sanansaattajaansa (siunaus ja rauha hänelle), odottaa Helvetin tuli, jossa hän saa ikuisesti pysyä.”
 
72:24 Vasta kun he näkevät (rangaistuksen), jota heille luvataan, he tulevat tietämään, kenen auttajat ovat heikompia ja kuka on vähälukuisempi.
72:25 Sano: ”En minä tiedä, onko (ylösnousemuksen päivä), jota teille luvataan, lähellä vai onko Herrani säätänyt sille pidemmän ajan.”
 
72:26 (Hän) tuntee kätketyn eikä paljasta sitä kenellekään (tavalliselle ihmiselle),
 
72:27 ainoastaan sanansaattajilleen, joihin Hän on tyytyväinen. (Heille Hän paljastaa kätketyn, sillä tieto siitä on profeettojen erityispiirre ja sanansaattajien ihme.) Hän asettaa vartijoita hänen (eli Sanansaattajan, siunaus ja rauha hänelle) eteensä ja taakseen (suojelemaan tietoa kätketystä),
 
72:28 osoittaakseen, että nämä (sanansaattajat) ovat tosiaan välittäneet Herransa viestit. Allahilla on ollut (jo aiemmin) vallassaan se (tieto), mikä heillä (jumalallisista määräyksistä ja kätketystä) on. Hän pitää kaikesta lukua.
 

 

Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeudet © 2018 Minhaj-ul-International:lla
(Mitään osaa ja tämän sivun sisällön voi kopioida, tallentaa, julkaistu, jäljentää ja/tai käyttää missään muodossa ilman lupaa Minhaj- ul-Quran International. Katso lisätietoja.)