Pyhä Koraani

Suurat

65.

Avioeron Suura

 

(Suurat At-Talaaq)

 

Allahin, rajattoman myötätuntoisen, aina armollisen nimeen

65:1 Profeetta, (sano muslimeille:) ”Kun haluatte antaa naiselle avioeron, antakaa ero heidän ollessaan puhtaita ja laskekaa määräaika. Pelätkää Allahia, joka on teidän Herranne. Älkää ajako heitä kodeistaan. Ei heidän tule itsekään lähteä, elleivät he syyllisty avoimeen siveettömyyteen. Nämä ovat Allahin (säätämät) rajat. Se, joka ylittää Allahin rajat, on tehnyt vääryyttä itselleen. (Ihminen!) Et sinä tiedä, vaikka Allah saisi aikaan uudenlaisen tilanteen (ja saisi sinut palaamaan entisen puolisosi luokse avioeron jälkeen).
 
65:2 Kun heidän määräaikansa (täyttyminen) lähestyy, pitäkää heidät hyvällä (avioliitossa) tai laskekaa heidät hyvällä eroon. Ottakaa omienne joukosta kaksi oikeudenmukaista miestä todistamaan ja pitäkää todistuksesta kiinni Allahin tähden. Tämä on neuvo niille, jotka uskovat Allahiin ja viimeiseen päivään. Sille, joka pelkää Allahia, Hän valmistaa tien pois (maailman ja tuonpuoleisen surusta ja murheesta).
 
65:3 Ja Hän suo tälle elannon paikasta, mistä hän ei sitä saata aavistaa. Hän (Allah) riittää sille, joka turvaa Allahiin. Allah kyllä saattaa työnsä loppuun. Allah on säätänyt kaikelle määrän.
 
65:4 Määräaika niille vaimoistanne, jotka eivät enää odota kuukautisiaan, on kolme kuukautta, jos epäröitte (heidän määräaikansa pituuden kanssa. Sama määräaika koskee myös niitä) vaimoistanne, jotka eivät ole vielä kuukautisiaan saaneet. Raskaana olevien määräaika jatkuu synnytykseen saakka. Sille, joka pelkää Allahia, tämä tekee asiat helpoiksi.
65:5 Tämä on Allahin määräys, jonka Hän on teille ilmoittanut. Joka pelkää Allahia, hänen pienet syntinsä Allah pyyhkii pois (tekojen luettelosta) ja kasvattaa hänen palkkiotaan.
 
65:6 Pitäkää (eron saaneet) naiset siellä, missä teidän varanne teidän sallivat asua. Älkää tuottako heille vaikeuksia tekemällä heidän (asumisensa) tukalaksi. Jos he ovat raskaana, kuluttakaa omaisuuttanne heihin kunnes he synnyttävät. Jos he sitten imettävät teidän (lastanne), maksakaa heille heidän korvauksensa. Neuvotelkaa (toistenne kanssa) hyvän lisäämiseksi (kuten tapana on). Jos välillenne syntyy eripuraa, antakaa (jonkun) toisen naisen imettää lasta.
 
65:7 Varakkaan tulee kuluttaa omaisuuttaan varallisuutensa (mukaan). Sen, jonka elanto on tehty niukaksi, tulee kuluttaa (hänen elinkustannuksiinsa) siitä, mitä Allah on hänelle suonut. Ei Allah kuormita ketään enempää kuin sen verran, mitä Hän on tälle antanut. Allah kyllä antaa helpotuksen vaikeuksien jälkeen.
 
65:8 Kuinka monia sellaisia kaupunkeja onkaan ollut, joiden (asukkaat) eivät totelleet ja uhmasivat Herransa määräystä ja Hänen sanansaattajiaan. Me panimme heidät tilille ankarimman mukaan ja annoimme heidän kärsiä niin kovan rangaistuksen, ettei sellaista ollut koskaan nähty tai kuultu.
 
65:9 He saivat maistaa tekojensa hedelmiä ja heidän toimensa päättyivät häviöön.
65:10 Heitä varten Allah on valmistanut ankaran rangaistuksen (myös tuonpuoleiseen). Pelätkää Allahia, te, joilla on järkeä ja jotka uskotte! Teille Allah on lähettänyt neuvoksi (Koraanin)
 
65:11 ja Sanansaattajan (siunaus ja rauha hänelle), joka lukee teille Allahin selkeitä säkeitä viedäkseen ne, jotka uskovat ja tekevät hyviä tekoja, pimeydestä valoon. Sen, joka uskoo Allahiin ja tekee hyviä tekoja, Hän antaa astua puutarhoihin, joiden alta purot virtaavat. He saavat asua niissä ikuisesti. Heille Allah on (valmistanut) erinomaisen elannon.
 
65:12 Allah on se, joka on luonut seitsemän taivasta ja (tehnyt) myös maahan niiden lailla (seitsemän kerrosta). Niiden välillä kulkee käsky (eli luomisjärjestyksen sisäinen suunnitelmallisuus), jotta te tietäisitte, että Allahilla on täysi valta kaikkeen ja että Allah kattaa kaiken tiedollaan (eli kun tieteellinen tieto tulevaisuudessa saavuttaa huippunsa, te käsitätte jotain Allahin mahdista ja kaikenkattavasta tiedosta ja siitä, kuinka Hän on selittänyt nämä tosiasiat teille useita vuosisatoja sitten).
 

 

Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeudet © 2018 Minhaj-ul-International:lla
(Mitään osaa ja tämän sivun sisällön voi kopioida, tallentaa, julkaistu, jäljentää ja/tai käyttää missään muodossa ilman lupaa Minhaj- ul-Quran International. Katso lisätietoja.)