Pyhä Koraani

Suurat

63.

Teeskentelijöiden Suura

 

(Suurat Al-Munaafiqoon)

 

Allahin, rajattoman myötätuntoisen, aina armollisen nimeen

63:1 (Kunnioitettu rakastettu,) kun teeskentelijät tulevat luoksesi, he sanovat: ”Me todistamme, että sinä olet Allahin Sanansaattaja.” Allah kyllä tietää, että sinä olet Hänen Sanansaattajansa. Allah todistaa, että teeskentelijät valehtelevat.
 
63:2 He ovat tehneet valoistaan kilpensä ja he estävät (ihmisiä kulkemasta) Allahin tietä. Viheliäistä on se, mitä he tekevät.
 
63:3 Niin on, sillä he ovat uskoneet (sanoillaan), mutta pysyneet (sydämessään) uskottomina. Heidän sydämeensä on painettu sinetti, eivätkä he ymmärrä (mitään).
 
63:4 (Palvelija!) Kun sinä näet heidät, vaikuttaa heidän ruumiin(rakenteensa) sinusta miellyttävältä. Jos he puhuvat, sinä kuuntelet heidän sanojaan tarkasti. (He vaikuttavat sinusta järkeviltä, mutta totuus on, että) he ovat kuin seinää vasten pystyyn tuettuja lankkuja. He pitävät kaikkia lujia ääniä itseään (kohdanneena onnettomuutena). Tällaiset (teeskentelijät) ovat sinun vihollisiasi, joten varo heitä. Allah heidät tuhotkoon – missä he oikein harhailevat?
63:5 Kun heille sanotaan: ”Tulkaa, jotta Allahin Sanansaattaja (siunaus ja rauha hänelle) voisi pyytää teille anteeksiantoa”, (teeskentelijät) nykäisevät päänsä (julkeasti) syrjään, ja sinä näet heidän kääntyvän ylimielisinä pois (luotasi).1
 
63:6 Näille (onnettomille Sanansaattajan mustamaalaajille) on aivan sama, pyydätkö heille anteeksiantoa vai et. Allah ei milloinkaan anna heille anteeksi (sillä he parjaavat sinua ja kääntyvät sinusta ylimielisesti pois). Ei Allah johdata tottelemattomia.
 
63:7 (Kunniakas rakastettu,) he ovat niitä, jotka sanovat (pahansuopina ja sinulle kaunaa kantaen): ”Älkää kuluttako omaisuuttanne niihin (köyhiin Allahin palvojiin), joita on Allahin Sanansaattajan seurassa (eli älkää auttako heitä taloudellisesti), niin lopulta he (kaikki hylkäävät hänet ja) pakenevat (ja hajaantuvat).” Aarteet taivaissa ja maassa kuuluvat kuitenkin Allahille, vaikka teeskentelijät eivät (sitä) ymmärrä.
 
63:8 He sanovat: ”Jos nyt palaisimme Medinaan, me kunniakkaat ajaisimme alhaiset (eli muslimit) sieltä pois.” Kunnia kuuluu kuitenkin vain Allahille, Hänen Sanansaattajalleen (siunaus ja rauha hänelle) ja uskoville, mutta teeskentelijät eivät sitä tiedä.
 
63:9 Uskovat, älkää antako omaisuutenne ja lastenne tehdä teitä välinpitämättömiksi Allahin muistamista kohtaan. Jotka näin toimivat, ovat häviäjiä.
63:10 Kuluttakaa (Allahin tiellä) siitä (omaisuudesta), jonka olemme teille antaneet, ennen kuin kuolema korjaa teistä jonkun ja hän sanoo: ”Herrani! Miksi et antanut minulle hetken verran lisäaikaa, jotta olisin voinut antaa almuja, tehdä hyväntekeväisyyttä ja tulla yhdeksi hyveellisistä?”
 
63:11 Ei Allah anna lisäaikaa kenellekään, kun tämän kuolinhetki koittaa. Allah on hyvin perillä siitä, mitä te teette.
 1 Tämä säe ilmoitettiin koskien teeskentelijöiden päällikköä, ʿAbd Allah ibn Ubayyta. Kun häntä kehotettiin saapumaan kunnioitetun Profeetan (siunaus ja rauha hänelle) eteen anteeksiantoa pyytämään, hän sanoi päänsä syrjään nykäisten: ”Enkä mene. Minä uskon ja maksan almuveron (zakat) hänen ohjeidensa mukaan. Mitä vielä puuttuu? Että kumartaisin Muhammadin edessä?” (Ks. al-Tabari, al-Kashshaf, al-Nasafi, al-Baghawi, al-Khazin.)]


 

Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeudet © 2018 Minhaj-ul-International:lla
(Mitään osaa ja tämän sivun sisällön voi kopioida, tallentaa, julkaistu, jäljentää ja/tai käyttää missään muodossa ilman lupaa Minhaj- ul-Quran International. Katso lisätietoja.)