Pyhä Koraani

Suurat

60.

Koeteltavan Suura

 

(Suurat Al-Mumtahana)

 

Allahin, rajattoman myötätuntoisen, aina armollisen nimeen

60:1 Uskovat, älkää ottako ystäviksenne Minun vihollisiani ja omia vihollisianne. Te välitätte ystävyytenne tähden heille tietoa, vaikka he kieltävät totuuden, joka on luoksenne tullut. He ajavat Sanansaattajan (siunaus ja rauha hänelle) ja teidät (kotiseudultanne), koska te uskotte Allahiin, joka on teidän ylläpitäjänne. Jos olette lähteneet taistelemaan tielläni ja tavoittelemaan tyytyväisyyttäni, (älkää pitäkö heitä ystävinänne). Te lähetätte heille salassa ystävällisiä viestejä, vaikka Minä tiedän hyvin, mitä te salaatte ja mitä te tuotte julki. Se, joka teistä tämän (virheliikkeen) tekee, on eksynyt oikealta tieltä.
 
60:2 Jos he saavat teistä yliotteen, (saatte nähdä) heidän olevan (avoimesti) teidän vihollisianne. He ojentavat kätensä ja avaavat suunsa pahat mielessään ja toivovat, että teistä (jotenkin) tulisi uskottomia.
 
60:3 Eivät teidän (uskottomat ja monia jumalia palvovat) sukulaisenne tai jälkeläisenne teitä ylösnousemuksen päivänä hyödytä. (Tuona päivänä) Allah erottaa teidät lopullisesti toisistanne. (Uskovat lähetetään Paratiisiin ja uskottomat Helvettiin.) Allah näkee hyvin, mitä te teette.
 
60:4 Ibrahimissa (Abrahamissa, rauha hänelle) ja hänen kumppaneissaan on teille erinomainen esimerkki, (jota seurata,) kun he sanoivat kansalleen: ”Me sanoudumme kokonaan irti teistä (ja rikomme suhteemme teihin) ja niihin jumalankuviin, joita te Allahin lisäksi palvotte. Me kiellämme julkisesti teidät kaikki. Meidän välillemme on kehittynyt ikuisiksi ajoiksi vihollisuus, vastenmielisyys ja pahansuopuus, ellette te ala uskoa Allahiin, yhteen.” Ja Ibrahimin (Abrahamin, rauha hänelle) lupaus anoa anteeksiantoa (kasvatti-)isälleen (oli annettu ja täytetty aikaisemmin. Samalla hän muistutti tätä:) ”Ei minulla ole missään asiassa sinuun valtaa Allahin edessä, (koska et usko ja palvot monia jumalia).” (Sitten hän asettui erilleen kansastaan rukoillen:) ”Herramme! Sinuun me turvaamme ja Sinun puoleesi me katuvina käännymme. Sinun luoksesi on (kaikkien) palattava.
60:5 Herramme! Älä tee meistä keinoa koetella uskottomia (eli älä anna heidän alistaa meitä valtaansa). Anna meille anteeksi. Herramme, sinä olet mahtava, äärettömän viisas.”
 
60:6 Heissä on teille tosiaan erinomainen esimerkki, (jota seurata, ja erityisesti) jokaiselle, joka toivoo (astuvansa) Allahin (eteen) ja joka odottaa viimeistä päivää. Jos joku kääntyy pois, on Allah kaikista muista riippumaton, kaiken ylistyksen arvoinen.
 
60:7 Voi olla, että Allah saa (myöhemmin) aikaan ystävyyden teidän ja joidenkin sellaisten välille, jotka ovat teidän vihollisianne. Allah on voimakas. Allah on rajattoman anteeksiantava, armollinen.
 
60:8 Ei Allah kiellä teitä olemasta hyviä ja kohtelemasta oikeudenmukaisesti niitä, jotka eivät ole kanssanne uskonnosta (din) taistelleet tai karkottaneet teitä taloistanne (eli kotiseudultanne). Allah rakastaa oikeudenmukaisia.
 
60:9 Allah kieltää teitä vain ystävystymästä niiden kanssa, jotka ovat taistelleet kanssanne uskonnosta (din), karkottaneet teidät taloistanne (eli kotiseudultanne) ja auttaneet (teidän vihollisianne) karkottamaan (teidät). Joka heidän kanssaan ystävystyy, on väärintekijä.
60:10 Uskovat! Kun luoksenne saapuu kotiseutunsa jättäneitä uskovia naisia, koetelkaa heitä perusteellisesti. Allah on täysin tietoinen heidän uskonsa (aitoudesta). Jos sitten tulette varmoiksi, että he uskovat, älkää lähettäkö heitä takaisin uskottomien luo. Eivät nämä (uskovat naiset) ole (uskottomille) sallittuja. Maksakaa (uskottomille) takaisin (omaisuus), jonka he ovat (morsiusrahana) antaneet. (Muslimit!) Älkää tekään pitäkö uskottomia naisia avioliitossa (kanssanne), vaan pyytäkää (uskottomilta takaisin) se (omaisuus), jonka olette (morsiusrahana näihin naisiin) kuluttaneet. (Uskottomat) voivat myös vaatia (teiltä) sitä (omaisuutta), jonka he ovat (morsiusrahana näihin naisiin) kuluttaneet. Tämä on Allahin määräys. Hän tuomitsee teidän välillänne. Allah on kaiken tietävä, viisas.
 
60:11 Ja jos joku vaimoistanne jättää teidät ja lähtee uskottomien luo ja kun te sitten voitatte taistelussa ja saatte sotasaalista, antakaa (siitä) niille, joiden vaimot ovat lähteneet, sen verran kuin he ovat (heidän morsiusrahaansa) kuluttaneet.
 
60:12 Profeetta, kun uskovat naiset lähestyvät sinua vannoakseen uskollisuudenvalan, että he eivät aseta mitään Allahin rinnalle, varasta, tee aviorikosta, tapa jälkeläisiään, sepitä valhetta käsiensä ja jalkojensa keskeltä (eli petä aviomiestään julistamalla jonkun toisen lapsen heidän omakseen) ja jätä tottelematta sinua (missään) islamilaista lakia koskevassa asiassa, ota heidän uskollisuudenvalansa vastaan. Rukoile Allahilta heille anteeksiantoa. Allah on rajattoman anteeksiantava, armollinen.
 
60:13 Uskovat! Älkää ystävystykö niiden kanssa, joille Allah on vihoissaan. He ovat heittäneet toivonsa tuonpuoleisesta aivan kuten uskottomat ovat heittäneet toivonsa niiden suhteen, jotka ovat haudoissa.
 

 

Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeudet © 2018 Minhaj-ul-International:lla
(Mitään osaa ja tämän sivun sisällön voi kopioida, tallentaa, julkaistu, jäljentää ja/tai käyttää missään muodossa ilman lupaa Minhaj- ul-Quran International. Katso lisätietoja.)